سه شنبه 4 مهر 1396 - 05 محرم 1439
تاریخ : دوشنبه 30 بهمن 1391     |     کد : 1

سند برنامه راهبردی کمیته تحقیقات سالمندی

بهبود شرایط زندگی و ارتقاء شاخص­های بهداشتی و درمانی در قرن گذشته باعث شد که بشر به یکی از بزرگترین موفقیت­های خویش یعنی افزایش امید به زندگی دست یابد. جهت مشاهده ادامه مطلب کلیک کنید

بهبود شرایط زندگی و ارتقاء شاخص­های بهداشتی و درمانی در قرن گذشته باعث شد که بشر به یکی از بزرگترین موفقیت­های خویش یعنی افزایش امید به زندگی دست یابد. افزایش امید به زندگی از یک سو و کاهش نرخ رشد جمعیت از سوی دیگر دو عامل عمده افزایش نرخ رشد سالمندی در ایران و جهان می­باشد. در حال حاضر تحت تأثیر دو عامل مذکور، جمعیت کشور از شرایط انفجاری جمعیت کودکان به سوی افزایش جمعیت سالمندان تغییر حالت داده است. طبق سرشماری سال 1390 نسبت جمعیت دارای 60 سال و بالاتر کشور به 8/2 درصد افزایش یافته و جمعیتی بالغ بر 6 میلیون نفر را شامل می­شود. شواهد حاكى از آن است كه تركيب سنی جمعيت ايران به سرعت در حال تغيير بوده و جمعيت سالمندان ايران در آينده ­ای نه چندان دور افزايش قابل ملاحظه ­اى خواهد داشت. با استناد به روندهای مشاهده شده باروری و مرگ و مير، برآورد می­شود كه شروع قرن پانزدهم هجری شمسی سرآغاز روند سریع رو به افزايش جمعيت سالمند در ايران باشد.

رشد جمعیت سالمند کشور ایجاب می­کند که در راستای ارتقاء سلامت، تأمین رفاه و نیازهای مختلف سالمندان و بهبود شیوه زندگی سالمندان، سیاستگذاری و برنامه­ریزی داشته باشیم. با توجه به اینکه برنامه ­ریزی و سیاست­گذاری اصولی در این زمینه، مستلزم تحصیل شناخت از ابعاد مختلف پدیده سالمندی جمعیت، نیازهای سالمندان، وضعیت و شرایط موجود می­باشد، لذا گسترش تحقیقات سالمندی توجه ویژه­ ای را می­ طلبد.

در این راستا مرکز تحقیقات مدیریت خدمات بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، اقدام به راه ­اندازی کمیته تحقیقات سالمندی (ARC) نمود. کمیته تحقیقات سالمندی (ARC) یک گروه علمی و پژوهشی بین رشته­ ای (Interdisciplinary) می­باشد که از دانش و توان متخصصین گروه­های مختلف علوم پزشکی، مدیریت، روانشناسی، جامعه ­شناسی، اقتصاد و ... برای ارائه دیدگاه­های علمی و راهکارهای عملی منطبق بر اصول علمی جهت مدیریت مسائل ناشی از پدیده سالمندی جمعیت بهره خواهد گرفت.

کمیته تحقیقات سالمندی (ARC) خواهد کوشید با انجام تحقیقات علمی- کاربردی و ارائه راهکار و تعامل با برنامه­ ریزان و سیاست­گذاران عرصه­ های سلامت، رفاه و تأمین اجتماعی، خدمات شهری و ... در جهت حفظ و ارتقاء سلامت سالمندان و نیل به سالمندی فعال (Active Aging) در جامعه گام بردارد.

نوشته شده در   دوشنبه 30 بهمن 1391  ساعت  10:47   توسط   بابک زارع آبادی
ویرایش شده در يکشنبه 19 مهر 1394 ساعت 11:02 توسط بابک زارع آبادی